En İyi IP Adresi Değiştirme Programı Türkçe Ücretsiz

NetSetMan gelişmiş ve ücretsiz bir ip yönetme yazılımıdır. Bu araç sayesinde bilgisayarın ip adresini kolayca değiştirebilirsiniz.

Farklı ağlar için çeşitli ip konfigürasyonları ayarlayabilirsiniz. Üstelik bağlandığı ağa göre ip adresini otomatik olarak sizin ayarladığınız şekilde kendisi değiştirir.

Oluşturduğunuz ip adresi profilleri için ip adresi ve DNS sunucusunu otomatik olarak almasını sağlayabilirsiniz.

Eğer otomatik tespit çalışmaz ise, detayları el yordamıyla girebilirsiniz. Ayrıca ağ profillerine diğer bazı detayları da ekleyebilirsiniz. Ağlar için varsayılan yazıcı atayabilir, WiFi ismi ekleyebilir, çalışma grubuna isim verebilir ve LAN/Adapter ismini değiştirebilirsiniz.

Eğer aynı ağda kullanmak zorunda olduğu başka bir bilgisayar daha varsa, tüm ayarları yeniden yapacağım diye hiç endişe etmeyin. Çünkü ağ profillerini dışarı aktararak bilgisayara kaydedebilir ve diğer bilgisayardaki NetSetMan programının içine aktarabilirsiniz.

IP Adresi Nasıl Değişir? Resimli Anlatım

Programın ana penceresi aşağıdaki gibidir. Gördüğünüz gibi dili Türkçe.

Burada en üstteki SET1, SET2, SET3, SET4 ve SET5 sekmelerini görüyorsunuz. Bunların her biri ayrı bir internet ağı için farklı bir ip adresi atayacağınız profillerdir.

Mesela 1 numaralı ok ile gösterilen yer normalde SET0. 1 nolu ok ile gösterilen yere fareyle çift tıklayın. Açılan pencereden bu profil için ayırt edici bir isim girin. Ben Evdeki İnternet olarak girdim.

Şimdi 2 numaralı ok ile gösterilen yerden oluşturacağım bu profil için bir ağ bağlantısı seçin. Tabii ki seçeceğiniz ağa şuanda bağlı olmanız gerekiyor, yoksa seçenekler arasında gözükmez.

Ardından 3 numaralı IP & Gateway seçeneğini işaretleyin ve 4 numarayla gösterilen İzleyen ip adresini kullan seçeneğini işaretleyin.

Şimdi de 5 numaralı ok ile gösterilen yerde IP adresi, ağ alt maskesi ve varsayılan ağ geçidi bilgilerini girin. Burada seçtiğiniz bu ağ için hangi ip adresini kullanmak istiyorsanız, onu gireceksiniz. Başka bir ağ profili oluştururken de, keyfinize göre rastgele başka bir ip adresi girebilirsiniz.

Ardından 6 numaralı DNS Sunucu seçeneğini işaretleyin ve 7 numaralı İzleyen DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin.

8 numaralı Tercih edilen alanına ise  Varsayılan ağ geçidi alanına girdiğiniz adresi girin.

Son olarak 9 numaralı Aktif Et butonuna tıklayın.

Şimdi dilerseniz okuldaki internet ağı için SET1 sekmesine tıklayıp ismini değiştirerek bu ağa özel ip adresi atayıp okul profili oluşturabilirsiniz.

Aynı şekilde SET2 sekmesine tıklayıp Ofis isimli yeni bir profil oluşturup, bu ağa bağlandığında başka bir ip adresi atayabilirsiniz.

  • Programı indir.
  • Lisans: Ücretsiz.
  • İşletim sistemi: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10.

Yayımlandı