En İyi Site Haritası Oluşturma Programı Ücretsiz

WonderWebWare SiteMap Generator kaliteli bir web site haritası hazırlama yazılımıdır.

Bir internet sitesinin bütün URL adreslerini çıkartarak CSV dosyası formatında bilgisayara kaydeder. Dilerseniz seçtiğiniz belirli sayfaların site haritasına eklenmesini önleyebilir veya yalnızca belirli nitelikteki sayfaların eklenmesini sağlayabilirsiniz.

WonderWebWare SiteMap Generator programı ile Google site haritası, HTML site haritası ve Yahoo site haritası oluşturabilirsiniz.

Ayrıca başarısız olan URL adreslerini ve dışarı giden URL linklerini de görmenizi sağlar.

Nasıl Kullanılır?

Programın ana penceresi aşağıdaki gibidir. Dilerseniz örnek bir sitenin haritasını oluşturmaya başlamadan önce programın ayarlarına girerek seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Bunun için ana pencerede üstteki resimde ok işaretiyle gösterilen Settings butonuna tıklayın ve açılan pencereden maksimum dosya boyutu (max. file size), maksimum url uzunluğu (max. url lenght), sunucu cevap verme süresi zaman aşım (server response timeout), sayfalar arasında gecikme (delay between pages) ve URL linkini çıkaracağı maksimum sayfa sayısı (stop after xxxxx pages) gibi değerleri değiştirebilirsiniz. Örneğin Stop after alanına 10 bin yazarsanız, 10 bininci sayfadan sonra işlemi durduracaktır. Böylece site haritasının dosya boyutunu sınırlandırabilirsiniz.

Site Haritası Nasıl Yapılır?

Programın ana penceresi aşağıdaki gibidir.

Burada 1 numaralı Links Extractor sekmesi açık iken, 2 numaralı alana sitenin alan adını yani URL adresini girin. Burada örnek olması için ben kendi sitemin adresini (www.teknolojibil.com) girdim.

3 numaralı Max. Simultaneous Connections bölümünden aynı anda yani eş zamanlı olarak en fazla kaç bağlantı yapılacağını seçebilirsiniz. İşlemciniz ve bant genişliğiniz iyi durumdaysa, ne kadar çok eş zamanlı (paralel) bağlantı yaparsanız, o kadar hızlı ve çabuk biter. Ben burada 5 olarak seçtim.

4 numaralı Exclude Patterns bölümünde add butonuna tıklayarak site haritası oluşturmasını istemediğiniz sayfaların kuralını girebilirsiniz. Örneğin ben burada www.teknolojibil.com/wp-admin/* olarak girdim. Böylece wp-admin ile başlayan hiçbir yönetici sayfasını site haritasına katmayacak.

5 numaralı Must-Follow paterns ise yukarıdaki kuralın tam tersidir. Yani site haritasına mutlaka katılması gereken web sayfalarının kuralını girebilirsiniz. Örneğin sitenizin sadece tek bir kategorisinin haritasını çıkartmak isterseniz buradan o kategorinin adresini girip en sonuna da * işareti ekleyebilirsiniz. Örneğin www.teknolojibil.com/kategori/guvenlik/* şeklinde girerseniz, güvenlik kategorisindeki tüm sayfalar mutlaka site haritasına eklenecektir.

Seçimleri yaptıktan sonra 6 numaralı Start butonuna tıklayarak tarama işlemini başlatın.

7 numaralı bölümde anlık olarak taranan tüm linklerin listesini görebilirsiniz. Buraya göz atarak işlerin yolunda gidip gitmediğini anlayabilirsiniz. Mesela belki de sizin site haritasında olmasını istemediğiniz sayfaları tarıyor olabilir. O zaman hemen Stop butonuna tıklayarak işlemi durdurun, kuralları gözden geçirin ve taramayı tekrar başlatın.

8 numaralı bölümde ise tarama istatistiklerin görebilirsiniz.

Pages Scanned: taranan sayfaların sayısı.

Pages to scan: taranacak sayfaların sayısı.

Current speed: anlık tarama hızı (sayfa sayısına göre).

Time Elapsed: tarama işleminin geçen toplam süresi.

Tarama işlemi bitince aşağıdaki gibi bir pencere açılır ve toplamda kaç sayfa bulunduğu gösterilir. Örneğin burada 278 sayfa bulunmuş.

Google site haritası oluşturmak için en üstteki sekmelerden Google Sitemap / XML seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Burada 2 numarayla gösterilen Save to File butonuna tıklayın. Açılan pencerede 3 numarayla gösterilen alana site haritası dosyası için bir isim girin ve 4 numaralı Kaydet butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın. Seçtiğiniz klasöre site haritası kaydedilmiş olacak ve dosya formatı XML olacak. Artık Google Website Yönetici Araçları hesabınıza girerek sitenizin site haritası bölümüne bu xml dosyasını ekleyebilirsiniz. Ayrıca sitenizin ana dizinine bu dosyayı atarak Google’ın sitenizi çok daha rahat indekslemesini sağlayabilirsiniz.

  • Programı indir
  • Lisans: Ücretsiz
  • İşletim sistemi: Windows 10, Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, XP, Vista.

Önemli Not: Burada tamamen bedava hizmet verenler içinde en iyi olanını sizlerle paylaştım. Fakat gerçeği kabul etmek gerekirse, Scream Frog Seo Spider yazılımı bu alanda dünyanın en iyisidir. Ama ücretli ve çok da pahalı bir program olduğu için ülkemizde yalnızca sayılı insanların kullanabileceği bir programdır.


Yayımlandı