En İyi Ağ IP Tarama Bulma Programı Ücretsiz

SoftPerfect Network Scanner dünyanın en iyi ağ tarayıcılarından biridir. LAN ağlarının ip adreslerini kontrol etme konusunda bir numaradır. Üstelik kullanması da çok basittir.

Genellikle sistem yöneticilerinin veya bilgisayar güvenliğine ilgi duyan sıradan kullanıcıların en çok tercih ettiği yazılımdır.

Tüm cihazları Host Name ve MAC Address bilgilerine göre tarar. Tarama sonuçlarını XML, Text, HTML ve CSV dosyası formatında bilgisayara kaydedebilirsiniz.

Programın diğer özellikleri olarak sohbet etme, dosya paylaşımı ve önemli tarama işlemlerini yer imlerine ekleme gibi şeyleri sayabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Programın ana penceresi üstteki resimde gördüğünüz gibidir.

Burada 1 numaralı ok işaretiyle gösterilen yere ve 2 numaralı ok ile gösterilen yere gireceğiniz iki farklı ip adresi arasındaki tüm aralığı tarar ve sonuçları 4 numaralı ok ile gösterilen panelde gösterir. Sonuçlarda ip adresinin yanı sıra Host Name (Sunucu adı), Mac Address (Mac adresi) ve Response Time (tepki süresi) gibi bilgileri de görebilirsiniz.

Taramayı başlatmak için ise 3 numaralı Start Scanning yazan butona tıklayınız.

Programın Ayarları

En üstteki menülerden Options‘a tıklayın ve açılan menüden en üstteki Program options‘a tıklayın. Böylece aşağıdaki gibi seçenekler penceresi açılacak.

SoftPerfect Network Scanner's Additional options window

Ayarları dilediğiniz gibi değiştirip OK butonuna tıklayarak kaydedin.

  • Programı indir.
  • Lisans: Ücretsiz.
  • İşletim sistemi: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10. 32-bit ve 64-bit.

Yayımlandı