Blogger Site Haritası Nasıl Oluşturulur? Oluşturma Programı Ücretsiz

Google, Bing ve Yandex gibi tüm arama motorlarının sitenizdeki sayfaları doğru, hızlı ve düzgün bir şekilde indekslemesi için mutlaka bir site haritanızın olması gerekiyor.

Blogger Sitemap Generator isimli ücretsiz program sayesinde birkaç dakika içinde Google Blogger (blogspot.com) siteniz için kendi site haritanızı oluşturabilirsiniz. Üstelik hiçbir kodlama, html veya xml bilgisine ihtiyaç yoktur. Bu program tüm işi otomatik halletmektedir.

Nasıl Kullanılır?

Programı yükleyip çalıştırınca aşağıdaki gibi ana penceresi açılacak.

Burada 1 numarayla gösterdiğim Enter your Blogger URL yazan kısma Blogger sitenizin alan adını (domain) yani ana sayfanın URL adresini yazın.

2 numara ile gösterdiğim yere tıklayarak site haritasında kaç adet sayfanın indeksi olacağını seçin. 100, 250, 500 ve 1000 sayısından birini seçebilirsiniz.

Ardından 4 numara ile gösterdiğim Generate butonuna tıklayın. Böylece 3 numara ile gösterdiğim Generated Sitemap URL kısmında site haritasına eklenen tüm sayfalar liste halinde gösterilecek.

5 numarayla gösterdiğim Go to sitemap yazan butona tıklayarak oluşturduğunuz site haritası dosyasını açıp bakabilirsiniz.

Dilerseniz 6 numarayla gösterdiğim Copy to Clipboart yazan butona tıklayarak site haritasındaki tüm linkleri toplu olarak panoya kopyalayabilir ve dilediğiniz başka bir yere yapıştırarak kullanabilirsiniz.

  • Programı indir
  • Lisans: Ücretsiz
  • İşletim sistemi: Windows XP/2003/Vista/Server 2008/7/8/10

Yayımlandı

kategorisi