En İyi İkon Yapma Programı (İcon Tasarımı) Ücretsiz

IconCool Editor profesyonel bir ikon oluşturma ve ikon düzenleme yazılımıdır.

Bu program yardımıyla çeşitli boyutlarda ikonları kolayca hazırlayabilirsiniz. Elinizdeki resimleri programa ekleyerek ikon haline dönüştürebilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz EXE, DLL, OCX, ICL gibi dosyaların içindeki ikonları dışarı çıkartıp icon dosyası olarak kullanabilirsiniz.

Ardı ardında 100 kere geri al (undo) ve ileri al (redo) özelliğini kullanabilirsiniz.

Hem yeni başlayanlar, hem de profesyoneller için idealdir.

Nasıl Kullanılır? İkon Nasıl Yapılır?

Programın ana penceresi aşağıdaki gibidir.

Ok işaretiyle gösterilen IconCool Editor seçeneğine tıklayın. Böylece esas ikon düzenleme editörü açılacak ve aşağıdaki gibi görünecek.

Bu programın sunduğu gelişmiş araçlarla sıfırdan harika ikonlar tasarlayabilirsiniz.

Ayrıca programın içinde tek tıkla açıp düzenlemeye başlayacağınız çok sayıda hazır ikon simgesi bulunuyor. Aşağıdaki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen sarı renkli klasör simgesine tıklayın. Açılan pencereden IconCool Editor klasörüne gelin ve Sample klasörüne tıklayarak içine girin. Daha sonra 2 numaralı ok ile gösterdiğim gibi beğendiğiniz bir ikonu seçip 3 numaralı butonuna tıklayın.

Böylece artık soldaki araçları kullanarak bu ikonu dilediğiniz gibi değiştirebilir ve en üstteki Effect menüsünden özel efektler ekleyebilir yada Filters menüsünden çeşitli filtreler uygulayabilirsiniz.

Düzenlemeyi bitirdikten sonra sol üst köşedeki File menüsünden Save seçeneğine tıklayın. İkon dosyasına bir isim verin ve kaydedin. Böylece .ico uzantılı olarak kaydedilecek.

  • Programı indir.
  • Lisans: Ücretsiz.
  • İşletim sistemi: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10.

Yayımlandı