RAR Dosyası Açma Programı Türkçe Ücretsiz

RAR File Open Knife programı sayesinde .rar uzantılı arşiv dosyalarını hızlı bir şekilde açabilir ve içindeki dosyaları kolayca dışarı çıkartabilirsiniz.

Artık WinRAR gibi ücretli programlara mecbur değilsiniz.

Tıpkı Winrar programıyla olduğu gibi bu programla da RAR dosyalarına çift tıklayarak otomatik bir şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak dilerseniz RAR dosyasına sağ tıklayıp açılan menüden “RAR File Open Knife” seçeneğine tıklayarak da RAR dosyasını açabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır? Rar Dosyası Nasıl Açılır?

Herhangi bir RAR dosyasına fareyle sağ tıklayın ve açılan menüden Extract yazan seçeneğe tıklayın. Alttaki resimde gösterdim.

Aşağıdaki pencere açılacak.

Bu pencerede 1 numarayla gösterdiğim seçenek varsayılan olarak seçilmiştir. Eğer değiştirmezseniz ve OK butonuna tıklarsanız, RAR dosyasının içindekileri, RAR dosyasının olduğu klasöre yani aynı klasöre çıkaracak.

Eğer 2 numarayla gösterdiğim seçeneği işaretlerseniz ve OK butonuna tıklarsanız, Browse butonu aktif olacak ve buna tıklayarak RAR içindeki dosyaları dilediğiniz klasörü seçip oraya çıkartabilirsiniz.

Eğer her RAR dosyasını açtığınızda bu pencerenin gelmesini istemiyorsanız, direk olarak RAR dosyasının olduğu klasöre çıkartmak istiyorsanız, 4 numaralı ok ile gösterdiğim seçeneğin işaretini KALDIRIN ve OK butonuna tıklayın.

  • Programı indir
  • Lisans: Ücretsiz
  • İşletim sistemi: Windows XP/2003/Vista/Server 2008/7/8/10

Yayımlandı